Gecertificeerde en Ervaren Trainers

Training
Overvalpreventie

Training “Overvalpreventie” is een training die zich richt op preventie. Als u en uw medewerkers kennis hebben van deze afwegingen wordt de kans op een overval verkleind. In het conflict met de overvaller moet alles gericht zijn op maximale kansen de overval met zo min mogelijk kleerscheuren te doorstaan. Niet alleen kennis is dan belangrijk, maar ook vaardigheid.`

Het overalt je!

In de Training en Workshop Overvalpreventie wordt daarom naast de nodige theorie, uitgebreid aandacht besteed aan het naspelen van verschillende overvalsituaties. Door te oefenen in een overvalsituatie verwerft u daadwerkelijk praktische vaardigheden. Voor iedere ondernemer en medewerker is deze workshop een uitstekende gelegenheid om zich bewust te worden van de aspecten die samen hangen met het veilig werken op een werkplek.

Veiligheid

Vandaag de dag een onderwerp dat alle aandacht verdient. Veiligheid voor u, uw klanten en uw medewerkers! De Arbeidsinspectie stelt op dit gebied ook steeds hogere eisen. Als ondernemer bent u verplicht uw medewerkers te beschermen tegen geweld en agressie op de werkplek, dus ook tegen overvallen.

Neem contact met ons op Direct contact
Gecertificeerde Trainers
Werken voor grote organisaties
Duidelijke communicatie
Veel ervaring

Overvaltraining is het Nodig?

Het volgen van een overvaltraining / overvalworkshop heeft zijn nut bewezen:

 • Preventief:
  Uw personeel krijgt kennis van preventieve maatregelen en wordt doordrongen van de noodzaak deze consequent te handhaven. Men krijgt een beter beveiliging- en veiligheidsbewustzijn
 • Tijdens een overval:
  Uw personeel leert hoe te reageren in de praktijk. Zij ervaren het effect van een veilige en effectieve reactie op een overval. Men past het RAAK principe toe:
  Rustig blijven, Accepteren van de slachtofferrol, Afgeven van het gevraagde en Kijken (het signalement opnemen), als het kan.
 • Na de overval:
  Uit onderzoek blijkt dat de verwerking, van een hevig incident als een overval, beter verloopt bij medewerkers die een overvaltraining hebben gevolgd.

Workshop en Trainingen

Workshop “Veilig” tijdens een overval.
Duur: 2 uur (ochtend, middag of avond ook weekend)
Aantal cursisten: minimaal 6 maximaal 12 personen.
Inclusief: werkmap en 1 simulatie.
Locatie: Op de werkplek.

Training “Het overvalt je”
Duur: 3 uur (ochtend, middag of avond ook weekend)
Aantal cursisten: minimaal 6 maximaal 15 personen.
Inclusief: werkmap en 2 of 3 simulaties.
Locatie: Vergaderlocatie en op de werkplek.

Herhalingstraining “Het overvalt je”
Duur: 2,5 uur ( ochtend, middag of avond ook weekend)
Aantal cursisten: minimaal 6 maximaal 15 personen.
Inclusief: werkmap en max. 2 simulaties
Locatie: vergaderlocatie en op de werkplek.

Veiligheidstraining & Coaching

Wij werken voor een groot aantal organisaties door heel Nederland.

Tip!

Het is van essentieel belang om het onderwerp criminaliteit met uw medewerkers te bespreken. Betrek medewerkers daarom bij het opstellen van regels en procedures. Alleen met alerte en gemotiveerde medewerkers, die zich verbonden voelen met “hun” bedrijf, kunnen schade en gevolgen van criminaliteit worden beperkt.

Neem contact met ons op

Wat zeggen andere over onze trainingen en workshops

Beoordelingen 4.9 of 5

Wij krijgen 5 sterren van onze deelnemers

Oscar en zijn team hebben mij een hele goede training gegeven in weerbaarheid bij agressie door omstanders. Ik voel mij nu een stuk meer zelfverzekerd en kruip zonder angst in mijn uniform.

Jeanette
Ambulance medewerker

Ik heb de training omgaan met agressie bij Oscar gevolgd. De training heeft mij geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Ik voelde mij erg veilig in de training en de oefengesprekken waren zeer realistisch.

Anisha
Medewerker ouderenzorg

De workshop “spanningscontrole “ is een aanrader. Het is een zeer confronterende workshop. Het heeft mij heel veel geleerd over mijn spanning en eigen (non) verbale reacties bij agressie en geweld. Het is een geweldige workshop voor een ieder die in de zorg werkt.

Guus
Psychiatrisch verpleegkundige