Gecertificeerde en Ervaren Trainers

Training
Opvang en Nazorg na calamiteit

In de training maakt u kennis met een Opvangmodel dat ervoor garant staat dat u optimale collegiale opvang kunt verlenen. U krijgt inzicht in de impact van schokkende ervaringen en in het verloop van ”gezonde” traumaverwerking. Door te oefenen met heldere gesprekstechnieken wordt u voorbereidt op de verschillende gesprekstypen die tijdens de opvangperiode plaatsvinden. Verder leert u professioneel om te gaan met emotionele reacties.

Opvangmodel:

  • Gesprekstechnieken voor opvang van medewerkers na traumatische ervaringen
  • Inzicht in reacties en verwerkingsstijlen
  • Overzicht van door verwijzings mogelijkheden
Neem contact met ons op Direct contact
Gecertificeerde Trainers
Werken voor grote organisaties
Duidelijke communicatie
Veel ervaring

Waarom deze training?

Bij het beperken van de vervelende gevolgen van traumatische ervaringen na een calamiteit spelen de directe collega”s in eerste aanleg en bedrijfsmaatschappelijk werkers en leidinggevenden in tweede aanleg een belangrijke rol. De steun die zij bieden, maakt het de betrokken medewerker mogelijk om in alle rust de ervaring te verwerken. Deze training is ontwikkeld om opvangers te trainen in deze belangrijke taak.

Inhoud van deze training:

  • Uitleg van de verschillende fasen van een opvangmodel.
  • Het voeren van eerste opvanggesprekken, oefenen met de benodigde gespreksvaardigheden met elkaar of trainingsacteur.
  • Oefenen in het voeren van vervolg-opvanggesprekken.
  • De achtergronden van het ontstaan van emotionele problemen en trauma’s.
  • Het signaleren van vastgelopen traumaverwerking en mogelijkheden om door te verwijzen.

Veiligheidstraining & Coaching

Wij werken voor een groot aantal organisaties door heel Nederland.

Resultaten van de training

Na de training bent u als opvanger in staat om effectieve steun aan uw collega”s te verlenen na schokkende gebeurtenissen. U kunt het opvangmodel inzetten bij de opvang van collega”s. Daarbij kunt u professionele afstand bewaren in situaties die ook bij uzelf de nodige emoties oproepen.
Als steun voor uzelf ontvangt u een uitgebreide syllabus met een beschrijving van het opvangmodel en achtergrondinformatie over het verloop van ”gezonde” traumaverwerking, vastgelopen verwerking en de gevolgen daarvan.

De duur van de training bedraagt 1 dag.

Deze training wordt gegeven door een voormalig psychologe.

Neem contact met ons op

Wat zeggen andere over onze trainingen en workshops

Beoordelingen 4.9 of 5

Wij krijgen 5 sterren van onze deelnemers

Oscar en zijn team hebben mij een hele goede training gegeven in weerbaarheid bij agressie door omstanders. Ik voel mij nu een stuk meer zelfverzekerd en kruip zonder angst in mijn uniform.

Jeanette
Ambulance medewerker

Ik heb de training omgaan met agressie bij Oscar gevolgd. De training heeft mij geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Ik voelde mij erg veilig in de training en de oefengesprekken waren zeer realistisch.

Anisha
Medewerker ouderenzorg

De workshop “spanningscontrole “ is een aanrader. Het is een zeer confronterende workshop. Het heeft mij heel veel geleerd over mijn spanning en eigen (non) verbale reacties bij agressie en geweld. Het is een geweldige workshop voor een ieder die in de zorg werkt.

Guus
Psychiatrisch verpleegkundige